Nagyváradi II. konferencia beharangozó

Nagyváradon tartják a Kárpátok Bora Külhoni Magyar Borászati Adatbázis program második konferenciáját

Nagyváradon tartja második találkozóját a Magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságához tartozó, állami tulajdonban álló Magyar Házak Közhasznú Nonprofit Kft. által elindított Kárpátok Bora Külhoni Magyar Borászati Adatbázis program, amelynek célja a külhoni (partiumi, erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, őrvidéki, bácskai és szlavóniai) borvidékek színvonalas piaci megjelenéséhez szükséges fejlesztések megvalósítása és a Kárpát-medencei magyar borok értékesítésének támogatása. Erre a célra egy online webáruházat hoz létre és működtet.

A konferenciával egybekötött bornap nagyszerű alkalmat nyújt a külhoni borászok számára arra, hogy új piaci területekkel, és eddig nem ismert borászokkal találkozzanak, megismerjék a Kárpátok Bora internetes felületét, valamint arra is, hogy az új érdeklődők csatlakozzanak a programhoz.
A nagyváradi várban, a Pékmúzeum melletti teremben, november 16-án, szombaton 10 órakor kezdődő rendezvényen előadást Dr. Szabó Pál Csaba történész, a Magyar Házak igazgatója, Erdélyi Rudolf, a Bethlen Gábor Alapkezelő vezérigazgatója, Dr. Konkoly Mihály bortanácsadó, Berényi Oszvald head sommelier és Káprai Tamás a Kárpátok Bora honlap fejlesztője. Délután Dr. Szabó József az érmelléki borvidéket mutatja be, Heit Lóránd, a Bakator Szövetség elnöke pedig hét érmelléki borász borait kóstoltatja. A rendezvény háziasszonya, Pálfi Noémi borszakértő, a nagyváradi Borbarátnők Egyesületének az elnöke.
 
A találkozó alkalmat ad arra, hogy a Bihar megyei borászok is beiratkozzanak a program adatbázisába, hogy ezáltal részesülhessenek a szakmai fejlődést, a piaci megjelenítést és a borok értékesítését célzó támogatásokból.