Családi pincészetünk a horvátországi Csúza községben található, ahol generációk óta foglalkozunk szőlőműveléssel és borkészítéssel. Jelenleg 15 hektár szőlőterülettel gazdálkodunk.
Az ültetvényeink egy lösz dombság (Báni-hegy) déli oldalán 160-200 méter tengerszint feletti magasságban helyezkednek el, nagy részük fehér borszőlőt adó fajták, azok közül is a legnagyobb arányban olaszrizlinget termesztünk, ami közel a területünk felét teszi ki, ezt követik az alábbi fajták: sauvignon blanc, chardonnay, szürkebarát, tramini.
Vörösbort adó fajtáink területe közel 1,5 hektár nagyságú, mely merlot, pinot noir, kékfrankos és cabernet sauvignon fajtákból áll, amiből vörösbor mellett rozét is készítünk.
A művelési módok között megtalálhatók a középmagas- és magas művelésmódok egyaránt.
A szüret teljes mértékben kézzel történik a reggeli és délelőtti órákban, a pincében a feldolgozást követően a fehér borszőlőfajtáknál az ülepített mustokat zártan, hűtéssel ellátott tartályokban erjesszük, a vörösborszőlő cefréjét hagyományos módon, csömöszöléssel kádakban erjesszük.
A kész borokat értékesítésig, palackozásig tartályokban, illetve fahordókban tároljuk.
Sok szeretettel várunk minden kedves vendéget az 50 fős borozónkba, ahol lehetőség nyílik megkóstolni és megvásárolni a pincészet borait.
Kapcsolattartó: Kováts Attila
31308 Csúza
Petőfi Sándor utca 13.
(Horvátország)
GPS: 45.78182, 18.77547