Drávaszög - Gerstmajer Pincészet


A Gerstmajer pincészet egy családi gazdaság, amely szőlőtermesztéssel, valamint falusi turizmussal foglalkozik. A családi gazdaság tulajdonosa Gerstmájer Mihály, aki 1951-ben született tősgyökeres vörösmarti magyar.


A szőlőtermesztés és a borászat a Gerstmajer családban generációs örökség volt mindig is, így Mihály már kisgyermekkorától kezdve, a negyedik generációként kapcsolódott be a szőlő és bor világába. E vidéken már a rómaiak is szőlőt termesztettek, vagyis évszázados hagyományai vannak a Dél-baranyai szőlőtermesztésnek. A szőlőültetvények 11 hektárnyi birtokot fednek le, ami több mint elegendő a csúcsminőségű borok előállításához.  Gerstmajer Mihály véleménye szerint az ültetvények optimális területe valahol 10 és 20 hektár között a legoptimálisabb, ahonnan körülbelül 50-70 ezer palack bor készíthető, ami elegendő, hogy valaki elismert borász lehessen. A bortermelés a száraz és félszáraz borok között mozog.

A Gerstmajer ültetvényeken főként Olaszrizling, Rajnai Rizling, Tramini, Szürkebarát és Chardonnay fajtákkal dolgoznak.

 


 Weboldal:
 https://knezevi-vinogradi.hr/hu/turisticki-subjekt/gerstmajer-borospince/

Kontakt: Gerstmájer Mihály
Vörösmart, Petőfi Sándor utca 31.
Email: vinagerstmajer@gmail.com
Telefon: +385 31 735 276,
+385 91 351 5586  +385 91 449 9200